Додайте товари для порівняння
Додайте товари до списку бажань
0
Мій кошик

Мангали

Сортування:
за популярністю спочатку дешевше спочатку дорожчі за назвою
Відображення:

Мангал - необхідний та корисний девайс для відпочинку на природі, подвір'ї чи у дворі. Приготування м’яса, овочів та інших продуктів на відкритому вогні – це чудовий спосіб зібрати компанію друзів для відпочинку на природі або провести вихідний у родинному колі. Пікнік буде комфортним та вдалим, якщо правильно до нього підготуватися. Незмінний атрибут, який забезпечує комфорт та безпеку приготування їжі на вогнищі – це мангал.

Види мангалів

Мангал є доволі простою конструкцією – це металевий короб на ніжках, на якому можна зручно розташувати шампури з маринованим м’ясом. Проте зараз такі конструкії виробляють у широкому асортименті, щоб їх можна було зручно брати з собою на природу.

Існує три основних види популярних мангалів:

  • мангали-чемодани – зручні переносні моделі, що складаються у невеликий короб, який зручно брати з собою на природу;
  • розбірні – конструкція складається з певної кількості металевих деталей, які збираються у мангал за допомогою зручних пазів;
  • зі знімними ніжками – такий варіант має суцільну довговічну міцну жаровню та знімні ніжки, модель не дуже компактна, але служить довше, ніж мангал-чемодан та розбірний мангал.

Також бувають електричні та газові мангали – такі конструкції використовуються виключно біля будинку. Газова модель встановлюється у дворі – за принципом роботи вона нагадує духовку. Електрична модель може використовуватися в будинку – вона може приготувати шашлик, споживаючи енергію як звичайний нагрівальний пристрій, по типу електрочайника чи мультиварки.

Критерії вибору мангала

Моделей мангалів дуже багато, тому необхідно уважно вибирати, щоб він був зручним саме для вас. Перед покупкою необхідно визначитися з наступними характеристиками:

  • матеріал виготовлення – мангали з нержавіючої сталі та чавуну здатні прослужити довго, але мають високу ціну, також бувають недорогі алюмінієві моделі, проте вони недовговічні;
  • розмір – довжина підбирається згідно з кількістю шампурів, висота має бути не менше 20 см, щоб страви не підгоріли;
  • висота – важливо підібрати зручну висоту ніжок, щоб кухарю було зручно готувати, наприклад, стоячи або сидячи;

Під час вибору також варто врахувати кількість місць під шампури – це індивідуальний критерій, який залежить від кількості запрошених гостей. Якщо ви розглядаєте варіанти пофарбованих моделей – краще одразу відмовитись від виробів, де фарба контактуватиме з вогнем. Найкращий варіант – мангал з міцної сталі без пофарбованих елементів.

Вгору